reklama

Vyměňte kalorické bramboráčky za zdravější cuketové placky

Jednou za čas si rádi usmažíme bramboráčky. Je to chutné, syté a oblíbené jídlo pro děti i dospělé. Pokud chcete jídelníček odlehčit, zvolte jinou variantu a místo brambor nastrouhejte cuketu. Můžete dokonce strouhané brambory a strouhanou cuketu kombinovat. Pak stačí už jenom dochutit, přidat vejce, trochu hladké mouky a vysmažit.

Připravte si lahodné cuketové placky (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Suroviny pro cuketové placky

  • cukety
  • česnek
  • celé vejce
  • petrželová nať
  • kmín, sůl, pepř
  • hladká mouka
  • tuk na smažení
Cuketa
Suroviny pro cuketové placky (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Jak vysmažit zdravé cuketové placky

Cuketu důkladně umyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Vrchní slupku nemusíte odstraňovat, odkrojte jenom konce. Nakonec ještě nechce okapat přebytečnou vodu, ale nevymačkávejte ji. Přidejte vejce, trochu hladké mouky, ale ne příliš, těsto by mělo zůstat podobné jako na lívance. Podle vašich preferencí dochuťte lisovaným česnekem, solí, pepřem, mletým kmínem a můžete přidat jemně kurkumu nebo sušený kopr či petrželovou nať.

Nastrouhaná cuketa
Cuketu nastrouhejte na hrubším struhadle (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Připravené těsto lijete podobně jako lívance na pánvičku a usmažte na kvalitním oleji stejně velké kulaté placičky. Smažte dozlatova z obou stran a vysmažené placky pokládejte na papírové utěrky nebo ubrousky, které odeberou přebytečný tuk.

Vyzkoušejte báječnou nakládanou cuketu

Publikováno: 30. 7. 2021, Autor: Silva Pokorná, Profil autora: Silva Pokorná