Kategorie:Recepty

+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Natrhejte si medvědí česnek a udělejte si domácí pesto

Česnek medvědí se objevuje na počátku jara, jako jedna z prvních a zároveň nejoblíbenějších bylin. Tvoří bohaté, sytě zelené porosty a vydává silnou česnekovou vůni. Česnek medvědí je sezonní záležitost, sbírá se zhruba od března do konce května, kdy začíná kvést a životadárná síla, ukrytá v jeho svěžích listech, se pomalu vytrácí. Na sběr vyrazil i Láďa Hruška s bylinkářkou Lenkou Navrátilovou, která mu prozradila recept na pesto z česneku medvědího.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Snídaně do postele: palačinkový dort s ovocem

Romantické dobroty se nemusí omezovat pouze na valentýnskou večeři. Můžete začít kdykoliv, například snídaní do postele. Možností existuje spousta, ovšem když vsadíte na palačinkový dort s granátovým jablkem, ostružinami a malinami, osvědčenými to přírodními afrodiziaky, bude do trefa do černého. Vždyť kdo by se nechtěl na Valentýna nechat probudit vůní nadýchaných palačinek s příslibem vášnivé noci...

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Pečený bůček: Nic pro vegetariány a dietáře

Masopustní čas velí předzásobit se před obdobím půstu pořádnou dávkou tučného masa. Takže pokud nejste vegetariáni nebo zapřisáhlí dietáři, nic si neodpírejte a dejte si rovnou vepřový bůček! Co si takhle upéct bůček na bílém kysaném zelí a černém pivu nebo plněný klobásou na světlém pivu? Dobrou chuť!

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Šlehačkový dort s višněmi a čokoládou: Sladké přeje lásce

Dorty a dortíky i další sladké dobroty jsou neodmyslitelně spojeny se svátkem zamilovaných. Není se čemu divit, vždyť sladké zlepšuje náladu, přeje lásce a údajně i zvyšuje sexuální apetit. Pokud chcete vytvořit něco speciálního, připravte podle našeho receptu valentýnský dort se šlehačkou, višněmi a čokoládou.

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Prima svačinky pro školáky: Dobré, lákavé, originální i zdravé

Nabalit školákovi zdravou svačinu, kterou opravdu celou sní, je dost složité. Děti se jídlem nechtějí zdržovat, když o přestávce se dá dělat tolik zajímavějších věcí. Jenže něco do žaludku dostat potřebují, protože jinak by už před polednem padaly únavou. A ruku na srdce, namazaný rohlík s nakrájenou zeleninou se dětem rychle omrzí a doma připravená svačina pak může skončit v koši. Jedinou možností, jak tomu zabránit, je snažit se udělat svačiny pro děti lákavé, originální a i zdravé.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Pizza z pánvičky je za 15 minut na stole

Receptů na pizzu existuje nepřeberné množství, některé fungují perfektně a jiné nestojí za moc. Láďa Hruška je rád zkouší, a když narazí na nějaký opravdu dobrý, rád se o něj s vámi podělí. Tentokrát se nadchnul pro pizzu bez kynutí a bez pečení, která je za 15 minut na stole. Troubu tedy sice nepotřebujete, zato pánvičku byste měli začít pomalu rozehřívat…

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Jak a proč jíst granátové jablko, ovoce spojované s láskou a zdravím

Granátové jablko je pozoruhodné ovoce, které bylo od pradávna spojováno s láskou, plodností, mládím, krásou a hlavně pevným zdravím. A i současné výzkumy potvrdily, že granátová jablka, přesněji zrníčka v nich ukrytá, nejen dobře chutnají, ale také člověku prospívají. Víte, jak a proč tohle exotické ovoce jíst nebo jak se dělá domácí grenadina?

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Co s domácími škvarky? Můžete je sníst hned nebo si udělat pomazánku a placky

Jednou z tradičních zabijačkových pochoutek jsou domácí škvarky. Je pravda, že kromě samotného sádla snad ani nic tučnějšího a kaloričtějšího není, ale kdo je ještě neochutnal, jako by nebyl. Samotné domácí škvarky můžeme jíst se solí a chlebem, ale existuje i spousta receptů, pro které jsou škvarky to nejpodstatnější, jako třeba škvarková pomazánka a škvarkové placky.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Na slovácké zabijačce: Jak se vaří ovarnica

Chraň vás bůh mluvit na slovácké zabijačce o prdelačce… Tam se této oblíbené specialitě říká zásadně ovarová polévka či ovarnica a Jana Polášková prozradila Láďovi Hruškovi, jak se připravuje u nich v Tvarožné Lhotě. A tady je recept.

Recepty > Recepty