Kategorie:Recepty

+26
. Redakce Redakce

Vepřové maso na grilu: Dáte si bůček s křenem, či žebírka v švestkové marinádě?

Vepřové maso bývá na grilovačkách trochu opomíjené, což je obrovská škoda. Právě díky své šťavnatosti je vítaným mezistupněm mezi jemným kuřecím a výrazným hovězím. Pokud navíc víte, pro jakou část vepřového sáhnout, nebude mít vaše grilování chybu. Můžete zkusit naše recepty na bůček s křenem a vepřová žebírka v švestkové marinádě, zaručeně si pochutnáte.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Recepty s třešněmi: obrácený koláč, plněné řezy a makový chlebíček

Třešně nerozlučně patří k začátku prázdnin. Co si budeme povídat, červené lesklé plody nejlíp chutnají právě utržené ze stromu, kdy jsou nejšťavnatější a nejvoňavější. Ale pokud už čerstvé třešně nestačíte jíst, zkuste některý z našich sladkých receptů s třešněmi: obrácený koláč, plněné řezy a makový chlebíček.

Recepty > Recepty
+26
. Václav Postránecký Václav Postránecký

Javor cukrový: Javorový sirup z vlastní zahrady

Stromy nám nabízejí i jiné laskominy než ovoce. Už jsme si ukazovali, jak získat lahodný drink z břízy. Dnes nás Martin Pražák poučí, jak úspěšně pěstovat javor cukrový neboli cukrodárný, a jak z něj získat tolik oblíbenou mízu.

Recepty > Recepty
+26
. Petra Marková Petra Marková

Máte zahradu plnou máty peprné? Udělejte si domácí mátový sirup!

Máte plnou zahradu voňavé máty peprné a nové lístečky pořád dorůstají? Zkuste si udělat podle našich receptů skvělý domácí mátový sirup. V létě si ho můžete dávat do vychlazené vody a připravit osvěžující limonádu, v zimě do horkého čaje proti nachlazení. Určitě vám bude chutnat.

Recepty > Recepty