Kategorie:Recepty

+26
. Redakce Redakce

Čaj, voda, nádobí a čas jsou 4 základní prvky přípravy dobrého čaje

Na přípravu dobrého čaje není univerzální recept, který by přesně nařizoval, co, kam a kdy dát a nalít. Budete-li postupovat podle našeho doporučení, které vychází z čínské procedury vylepšené britskými zvyklostmi, určitě si na čaji pochutnáte. V podstatě jde o způsob přípravy čaje, který je obvyklý v Česku. Základními prvky přípravy čaje jsou samotný čaj, voda, nádobí a čas. Každému z nich je nutné věnovat pozornost.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Recept na domácí dalamánky ze starého chleba

Určitě také často řešíte, co udělat se starým chlebem, který se nesnědl. Vyhodit? To ať vás ani nenapadne! Láďa Hruška má vychytaný recept na domácí dalamánky ze starého chleba, který se rozhodně vyplatí vyzkoušet.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

3 tipy na silvestrovské pohoštění z ovoce

Připravujete se na bujaré oslavy konce roku s partou přátel, a chcete je překvapit nápaditým pohoštěním, jehož příprava vám nezabere půl dne? Máme pro vás inspiraci na barevné špízy, ovoce v kornoutku i vyskládanou mísu.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Každý je zná a snad každý je už ochutnal! Ale víte, jak si utopence udělat doma?

Utopenci jsou neodmyslitelná součást jídelního lístku každé správné české hospody a dokonalá pochoutka k pivu. Receptů na špekáčky s cibulí naložené ve sladkokyselém nálevu existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj. Vždyť právě hospoda je jejich kolébkou a mlynář a hostinský jménem Šamánek jejich duchovním otcem. Ten tuto pochoutku zhruba před sto lety vymyslel, když nakládal buřty do octa. Rázem se staly hitem jeho hospody. Poté, co se utopil při opravě mlýnského kola, se nezapřel český smysl pro černý humor, a pro jeho delikatesu se ujal název „utopenec“. Láďovi Hruškovi prozradila svůj recept paní hostinská Jitka Šedivá z Dolní Stropnice, která tvrdí, že tajemství chuti spočívá v dobrém nálevu a velkém množství cibule.

Recepty > Recepty