Kategorie:Recepty

+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Kaplická cmunda: Tuhle jihočeskou specialitu zbožňují milovníci bramboráků ze všech koutů

Ne každému se daří uvařit si cmundu doma, aby chutnala přesně tak, jak má. Tajemství její přípravy neboli své rodinné stříbro na talíři odhalil v pořadu Vychytávky Ládi Hrušky kaplický rodák a hostinský Kamil Vonc. „Je to padesát let starý recept, který vymyslel šéfkuchař Oto Kořínek. Restaurace už byla zavřená a přišli hosti. Jemu bylo líto, že jim nemá co nabídnout, a tak uvařil z toho, co měl po ruce – brambor, zelí a uzeného, “ říká o historickém pozadí legendárního pokrmu Kamil Vonc.

Recepty > Recepty
Provensálský nakládaný česnek  6
Provensálský nakládaný česnek 6
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Provensálský nakládaný česnek aneb Jak si připravit pikantní pochoutku

Že je česnek báječné přírodní antibiotikum a antiseptikum, že povzbuzuje obranyschopnost organismu a snižuje krevní tlak či hladinu cholesterolu, že ničí parazity ve střevech, pročišťuje cévy, prospívá srdci… že má zkrátka celou dlouhou řadu příznivých účinků na naše tělo a že je také nepostradatelnou součástí české kuchyně, to už všichni dávno víme, a proto ho také rádi baštíme.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak si udělat v troubě mini hot dogy: Tak tuhle dobrotu budou milovat prostě všichni

Párek v rohlíku zažene rychle pocit hladu, a pokud je páreček poctivý a opravdu z masa, tak by neměli nic namítat ani dietologové. Ale doma je s tím prostě potíž. Čím vyhloubit díru do rohlíku, jak tam nasoukat párek, aby kečup a hořčice zůstaly v něm a ne mimo. A vůbec. Než bychom připravili všechny hot dogy pro návštěvu, tak už budou zase studené. Tak si to pojďme hezky zjednodušit a vychytat. Místo velkých si s Láďou Hruškou uděláme malé…

Recepty > Recepty