Kategorie:Recepty

+26
. Redakce Redakce

Upečte si domácí punčové řezy: Recept na tradiční zákusek

Přivolejte vzpomínky na dětství a upečte si voňavé punčové řezy, tradiční zákusek, který po generace patří v našich cukrárnách k těm nejoblíbenějším. Receptů na domácí přípravu punčáku je hodně, každý ho peče trochu jinak, tak co kdybyste zkusili ten náš? Punčové řezy chutnají nejlépe, když je necháte rozležet do druhého dne v ledničce.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Natrhejte si medvědí česnek a udělejte si domácí pesto

Česnek medvědí se objevuje na počátku jara, jako jedna z prvních a zároveň nejoblíbenějších bylin. Tvoří bohaté, sytě zelené porosty a vydává silnou česnekovou vůni. Česnek medvědí je sezonní záležitost, sbírá se zhruba od března do konce května, kdy začíná kvést a životadárná síla, ukrytá v jeho svěžích listech, se pomalu vytrácí. Na sběr vyrazil i Láďa Hruška s bylinkářkou Lenkou Navrátilovou, která mu prozradila recept na pesto z česneku medvědího.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Snídaně do postele: palačinkový dort s ovocem

Romantické dobroty se nemusí omezovat pouze na valentýnskou večeři. Můžete začít kdykoliv, například snídaní do postele. Možností existuje spousta, ovšem když vsadíte na palačinkový dort s granátovým jablkem, ostružinami a malinami, osvědčenými to přírodními afrodiziaky, bude do trefa do černého. Vždyť kdo by se nechtěl na Valentýna nechat probudit vůní nadýchaných palačinek s příslibem vášnivé noci...

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Pečený bůček: Nic pro vegetariány a dietáře

Masopustní čas velí předzásobit se před obdobím půstu pořádnou dávkou tučného masa. Takže pokud nejste vegetariáni nebo zapřisáhlí dietáři, nic si neodpírejte a dejte si rovnou vepřový bůček! Co si takhle upéct bůček na bílém kysaném zelí a černém pivu nebo plněný klobásou na světlém pivu? Dobrou chuť!

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Šlehačkový dort s višněmi a čokoládou: Sladké přeje lásce

Dorty a dortíky i další sladké dobroty jsou neodmyslitelně spojeny se svátkem zamilovaných. Není se čemu divit, vždyť sladké zlepšuje náladu, přeje lásce a údajně i zvyšuje sexuální apetit. Pokud chcete vytvořit něco speciálního, připravte podle našeho receptu valentýnský dort se šlehačkou, višněmi a čokoládou.

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Prima svačinky pro školáky: Dobré, lákavé, originální i zdravé

Nabalit školákovi zdravou svačinu, kterou opravdu celou sní, je dost složité. Děti se jídlem nechtějí zdržovat, když o přestávce se dá dělat tolik zajímavějších věcí. Jenže něco do žaludku dostat potřebují, protože jinak by už před polednem padaly únavou. A ruku na srdce, namazaný rohlík s nakrájenou zeleninou se dětem rychle omrzí a doma připravená svačina pak může skončit v koši. Jedinou možností, jak tomu zabránit, je snažit se udělat svačiny pro děti lákavé, originální a i zdravé.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Pizza z pánvičky je za 15 minut na stole

Receptů na pizzu existuje nepřeberné množství, některé fungují perfektně a jiné nestojí za moc. Láďa Hruška je rád zkouší, a když narazí na nějaký opravdu dobrý, rád se o něj s vámi podělí. Tentokrát se nadchnul pro pizzu bez kynutí a bez pečení, která je za 15 minut na stole. Troubu tedy sice nepotřebujete, zato pánvičku byste měli začít pomalu rozehřívat…

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Jak a proč jíst granátové jablko, ovoce spojované s láskou a zdravím

Granátové jablko je pozoruhodné ovoce, které bylo od pradávna spojováno s láskou, plodností, mládím, krásou a hlavně pevným zdravím. A i současné výzkumy potvrdily, že granátová jablka, přesněji zrníčka v nich ukrytá, nejen dobře chutnají, ale také člověku prospívají. Víte, jak a proč tohle exotické ovoce jíst nebo jak se dělá domácí grenadina?

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Co s domácími škvarky? Můžete je sníst hned nebo si udělat pomazánku a placky

Jednou z tradičních zabijačkových pochoutek jsou domácí škvarky. Je pravda, že kromě samotného sádla snad ani nic tučnějšího a kaloričtějšího není, ale kdo je ještě neochutnal, jako by nebyl. Samotné domácí škvarky můžeme jíst se solí a chlebem, ale existuje i spousta receptů, pro které jsou škvarky to nejpodstatnější, jako třeba škvarková pomazánka a škvarkové placky.

Recepty > Recepty