Kategorie:Recepty

+26
. Jaroslav Vanča Jaroslav Vanča

Proč a jaký světový rekord drží václavky? A víte, že syrové jsou jedovaté?

Když začnou na podzim medově zbarvené václavky obecné růst, objeví se většinou v hotových přívalech. Václavky vyrůstají v trsech i jednotlivě na kmenech a pařezech různých dřevin. A protože se na rozdíl od jiných hub nerozmnožují pouze výtrusy, drží jedinečný světový rekord: podhoubí jediné václavky, objevené v americkém státě Oregon, zaujímá plochu zhruba 880 hektarů, což je více než 1200 fotbalových hřišť! A protože václavky jsou za syrova jedovaté, musí se tepelně upravit – zkuste náš recept na václavky v červeném víně.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Jak brambory skladovat a jaké si v obchodě kupovat

Brambor se na zahradě letos většinou moc neurodilo, takže „to málo“ je potřeba na zimu dobře uskladnit. A pokud vlastní brambory nemáte, poradíme vám, jaké si v obchodě kupovat a podle čeho je vybírat. Vyznáte se ve varných typech brambor? Jak skladovat brambory? Přečtěte si článek...

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Co se stane, když dáme dohromady jablka a hrušky?

Jablka a hrušky jsou u nás tím nejtypičtějším ovocem podzimu. A co se stane, když je dáme dohromady? Vzniknou skvělé domácí dobroty. Chcete si to vyzkoušet na vlastní kůži? Máme pro vás dva snadné recepty, jak si udělat přírodní jablečno-hruškovou šťávu nebo jablečné želé s kousky hrušek. Jedno je lepší než druhé.

Recepty > Recepty
+26
. Simona Sedláčková Simona Sedláčková

Krémová polévka z dýně Hokkaido s křupavou cizrnou

Dýně Hokkaido doslova vtrhly do našich zahrad i kuchyní jenom před pár lety, ale rychle si získaly oblibu, které jiné druhy dýní jen těžko konkurují. Asi nejoblíbenějším pokrmem je krémová polévka z dýně Hokkaido. Má různé varianty, ale základ je vždy stejný.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Domácí bezlepková roláda se šlehačkou: rychlý zákusek pro všechny

Výtečný zákusek po nedělním obědě i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou jíst mouku, a navíc upečený a naservírovaný během třiceti minut!!! Ne, to není žádný zmrazený polotovar, nýbrž poctivá domácí roláda. O svou neodolatelnou domácí bezlepkovou roládou se s Láďou Hruškou podělila Kateřina Černocká z Hlučína.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Vyřezávané ovoce: Sladký dárek k narozeninám nebo k svátku

Téměř každý z nás si nejlépe odpočine při nějakém svém koníčku či zálibě. Paní Miloslava Nůsková z Prahy se moc ráda věnuje vyřezávání z melounů a dalšího ovoce. Své výrobky nejčastěji dává jako sladké dárky při slavnostních příležitostech, jako jsou svatby, narozeniny a svátky. Poslala nám fotografie svých krásných výtvorů i pracovního nástroje, který jí vlastnoručně vyrobil tatínek. Tak co, zkusíte vyřezávání ovoce taky?

Recepty > Recepty