K nedělní kávě se báječně hodí nějaká sladkost. Ale protože neděle by měla být odpočinková, naučíme vás recept na buchtu, která bude upečená raz dva. Buchta má název Hrk-frk.
Suroviny na korpus
- 2 hrnky polohrubé mouky
 - 1 hrnek cukru
 - 1 hrnek mléka
 - 1/2 hrnku oleje
 - prášek do pečiva
 - 2 vejce
 - vanilkový cukr
 
 Vše smícháme a vylijeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Pečeme cca 20 minut na 170 °C. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
 
 Než nám korpus vychladne, připravíme si jednoduchý krém. Skládá se pouze ze tří surovin a i jeho příprava je velice jednoduchá. Na krém potřebujeme 2 šlehačky ke šlehání, 2 pudinkové prášky (nevaříme!) a 2 mandarinkové kompoty. Vše vložíme do uzavíratelné nádoby, kdo nemá, může použít hrnec s pokličkou, a třeseme. A třeseme tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá hmota.
 
 Krém natřeme na vychladlý korpus a můžeme dozdobit například měsíčky mandarinky nebo třeba mandlovými lupínky, co máte zrovna po ruce. Výsledkem je lehký a nadýchaný zákusek, kterým potěšíte své blízké i případnou návštěvu.
 Publikováno: 23. 8. 2019, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce