reklama

Závin pro milovníky masových dobrůtek

Závin s kuřecími játry oceníte vždy, když budete chtít připravit rychlý oběd nebo pohoštění na oslavu či posezení s přáteli. A ti, kdo dávají přednost slaným chutím, se určitě shodnou, že štrúdl nemusí být vždycky jenom s jablky a s rozinkami.

i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Závin s kuřecími játry chutná i za studena (Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Co budete k přípravě závinu potřebovat:

  • listové těsto (domácí i kupované)
  • 200 g šunky
  • 200 g plátkového sýra
  • olivy
  • 1 červenou papriku
  • 1 cibuli
  • 400 g kuřecích jater
  • lžíci sádla
  • grilovací koření
  • vejce na potření
Nejdříve si připravte všechny ingredience
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Nejdříve si připravte všechny ingredience

Závin s kuřecími játry je přesně tím pravým pro každého, kdo dává přednost slaným chutím. Jeho příprava není nijak složitá, takže ho zvládnou i kuchaři začátečníci.

Hotovo je raz dva!

Nejdříve orestujte na sádle nadrobno pokrájenou cibulku. Až bude mít krásně zlatavou barvu, přidejte drůbeží játra a grilovací koření. Hotová játra odstavte a nechte je vychladnout. Mezitím rozválejte listové těsto a na připravenou placku vyskládejte šunku, sýr a pokrájené olivy. Tak máte připraven základ na závin s kuřecími játry, protože pak už jen přidáte restovaná játra a nakrájenou červenou papriku, zarolujete a potřete vajíčkem.

Zchladlá restovaná játra posypte pokrájenou paprikou a zarolujte do závinu
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Zchladlá restovaná játra posypte pokrájenou paprikou a zarolujte do závinu

Závin s kuřecími játry připravený k pečení vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a nechte péci minimálně 35 minut. Délka pečení ovšem záleží na tom, jak velký závin jste udělali, takže voňavou dobrůtku v průběhu pečení raději kontrolujte.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: 2. 6. 2023, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová