Bylinky jsou vždycky dobrý nápad, obzvláště při vaření. Následující polévka je jarní, bylinková a velmi chutná, tak proč ji nezkusit?
INGREDIENCE:
• 8 – 10 nasekaných stonků libečku s listy
• 1 mrkev
• 1/4 petržele
• celer
• 1 nakrájená brambora
• sůl
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 lžíce másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Na oleji a másle zpěníme nasekané listy libečku (množství upravíme podle chuti), přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a nakrájenou bramboru.
2. Krátce osmahneme a zalejeme vodou nebo vývarem, osolíme. Vaříme do změknutí brambory.
3. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem. Pro zjemnění můžeme použít smetanu.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie





























































































































































































Tip: k zahuštění polévky lze použít místo brambory i rýžová mouka.
Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 20 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Dorty – inspirativní fotogalerie
































































































































































































Publikováno: 11. 8. 2016, Autor: