Honí vás mlsná? Vyzkoušejte tento jednoduchý italský recept na dezert, který vás dostane svou lahodnou chutí a jemností. Musíme k vám být ale upřímní – jeden kousek prostě nestačí ????
INGREDIENCE:
2 ks plátky želatiny
260 ml smetany
1 ks vanilkového lusku
190 ml plnotučného mléka
100 g cukru
Na ozdobu: drobné ovoce – jahody, maliny, ostružiny
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat.
2. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme.
3. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie




































































































































































































































































































































4. Připravíme si formičky na panna cottu (podle množství můžete i formičku na hřbet), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou smetanou.
5. Základ dezertu dáme nejméně na 4 hodiny do lednice vychladit. Po vychladnutí vyjmeme dezert s formičky za pomocí nože.
6. Jednotlivé porce zdobíme kousky drobného ovoce.
Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 20 min
Dobrou chut!
Další recepty
Foto: diningchicago.com
Dorty – inspirativní fotogalerie







































































































































































































































































































































Publikováno: 11. 8. 2016, Autor: