Milionová polévka je pokrm, který dobře znaly už naše babičky. A proč se jí tak říká? Přidávaly totiž na její zahuštění krupici a jejích zrníček klidně mohlo být milion. Láďa místo ní sice použije zdravější celozrnný kuskus, takže tam zrníček možná nebude milion, ale chutnat milionově určitě bude i tak.
![](https://img.primadoma.cz/w_2/7d/65/column/7d65484282b3357f37bbea29c0822101_yan08831-1-1.jpg)
Suroviny na milionovou polévku:
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 3 lžíce másla
- petrželová nať
- 1 vejce
- hrst kuskusu
- sůl a pepř
- 1 l vody
![Suroviny na milionovou polévku](https://img.primadoma.cz/w_2/3f/6c/column/3f6cce6ee4f932440fd7aa3d51596e8e_yan08643-1-1.jpg)
![Zeleninu nejprve očistěte](https://img.primadoma.cz/r/43/5e/column/435efc59994949458a1d0fc4ed01eb96_yan08675-1.jpg)
Zeleninu na milionovou polévku nejprve očistěte, tedy oloupejte a zbavte nehezkých konců, a pak ji nastrouhejte na hrubém struhadle klidně přímo do hrnce, ve kterém se bude vařit.
![Nastrouhanou zeleninu osmažte na másle](https://img.primadoma.cz/r/4f/43/column/4f436f86bad57e7e36d253e26b0f7102_yan08725-1.jpg)
Do hrnce k zelenině přidejte máslo a postavte ho na rozehřátou plotýnku. Zeleninu restujte 3-5 minut do doby, než bude hezky do zlatova opečená a také měkká.
![K zelenině přilijte vodu nebo vývar](https://img.primadoma.cz/r/c5/c8/column/c5c831a9a6e40596b1c75464879cc59d_yan08730-1.jpg)
Nyní můžete zalít 1 l vody (nebo vývarem, pokud ho máte po ruce), vše zamíchejte, přidejte velkou špetku soli a hrnec přiklopte poklicí. Polévku nechte vařit zhruba 10 minut.
![Polévku osolte a opepřete podle chuti](https://img.primadoma.cz/r/2f/67/column/2f67416811ee44971c7617e843d57b83_yan08736-1.jpg)
Kuskus je skvělý nejen chuťově, ale také pro svou rychlost přípravy. Hrstku ho vhoďte do polévky asi po 5 minutách vaření. Zbylých 5 minut mu bude stačit k uvaření doměkka.
![Nakonec vlijte rozšlehané vejce](https://img.primadoma.cz/r/2b/a7/column/2ba7736889dac2113c1794d011bbf388_yan08775-1.jpg)
Jednou z posledních surovin je vejce. Rozšlehejte ho v misce nebo hrnečku a těsně před koncem vaření ho vlijte do polévky. Nakonec ještě přidejte nasekanou petrželovou nať a můžete si pochutnávat.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 14. 1. 2023, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová