reklama

Zahřeje, uvolní mysl i tělo, navodí příjemnou atmosféru. Připravte si toto zázračné pití

Zatímco jedním z nejoblíbenějších letních nápojů je mojito, jedním z nejoblíbenějších čajů je ten mátový. Létu bohužel už odzvonilo a mojito nahradil čaj. Čaj totiž k zimě jednoduše patří. Zahřeje, uvolní tělo i mysl, navodí příjemnou atmosféru. Nicméně, napadlo vás, že byste mohli i v zimě provést fúzi a vyzkoušeli byste díky tomu originální a chutné čajové mojito? Nás to tedy nenapadlo, ale Láďa Hruška přišel s vychytaným receptem. Ostatně, jak jinak.

Uvařte si doma mojito podle receptu Ládi Hrušky. Jde o zimní zdravější verzi klasického mojita (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Velkou výhodou tohoto čajového mojito je to, že je nealkoholické a můžete si tak na něm pochutnávat klidně i v práci. Jeho příprava vám nezabere příliš času, obsahuje samé zdravé a dobré ingredience jako limetku, třtinový cukr nebo mátu. Jednoduše vše, co má blahodárné účinky na zažívání, imunitu, klidný spánek a celkovou duševní pohodu.

Co tedy na jeho přípravu budete potřebovat?

  • třtinový cukr
  • bio limetky
  • čerstvou mátu
  • zelený čaj
Vše, co potřebujete k výrobě chutného mojita
Vše, co potřebujete k výrobě chutného mojita (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Uvařte si vodu, do níž vložte sáček s kvalitním zeleným čajem a nechte louhovat, dokud voda nevychladne. Mezitím si nachystejte paličku od hmoždíře a sedmičkovou zavařovací sklenici. Pokud nemáte, může použít také džbánek nebo jinou nádobu. Připravte si do ní základ čajového mojito. Do sklenice vymačkejte šťávu z jedné limetky. Limetu nakrájejte na malé dílky a vložte na dno sklenice nebo džbánku.

Do vhodné zavařovací sklenice nebo džbánku vložte jednu nakrájenou bio limetku a nalijte do ní šťávu z jedné limetky
Do vhodné zavařovací sklenice nebo džbánku vložte jednu nakrájenou bio limetku a nalijte do ní šťávu z jedné limetky (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Opláchněte čerstvou mátu a otrhejte z ní lístky, které vložte do sklenice. Rozhodně s ní nešetřete. Potom vše zasypte dostatečným množstvím třtinového cukru, tak, jak to máte rádi. V našem případě šlo zhruba o 50 g cukru. Vše paličkou z hmoždíře ve sklenici pomačkejte. Limetky i máta se tak otevřou a pustí šťávu.

Paličkou z hmoždíře vše ve sklenici propracujte, aby máta a limeta pustila šťávu
Paličkou z hmoždíře vše ve sklenici propracujte, aby máta a limeta pustila šťávu (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Nakonec zalijte vše zeleným čajem a důkladně promíchejte. Zelený čaj všechny lahodné chutě ještě více zvýrazní.

Nakonec vše zalijte vylouhovaným zeleným čajem
Nakonec vše zalijte vylouhovaným zeleným čajem (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Tip:

A pokud chcete a jste plnoletí, tak si tam nakonec přece jen můžete stříknout i trochu něčeho alkoholického, tedy toho, co do mojita patří.

Zdroje: Vychytávky Ládi Hrušky

Jste připraveni na zimu? Máte nejvyšší čas!

Publikováno: 5. 11. 2021, Autor: Adriana Dosedělová, Profil autora: Adriana Dosedělová