Ke sklence lahodného bílého vína se hodí zakousnout něco dobrého. Své zkušenosti s tím má i paní Marie Drobiličová z jihomoravského Hlohovce, která nám poodhalí svůj skvělý, i když aromaticky poněkud výrazný recept ze svého rodinného stříbra na talíři.
![Smraďoch 5](https://img.primadoma.cz/w_2/96/3f/column/963f4533c17971c4ba8a2bf4bb1f6392_3963028-auf_smradoch_22.jpg)
Co budeme potřebovat
- 400 g eidamu
- 400 g jemného točeného salámu
- 1 cibuli
- 2 vejce
- 400 g romaduru
- kmín
- mletou sladkou papriku
![Smraďoch 6](https://img.primadoma.cz/w_2/27/4b/column/274b46e0158647b6f395c294c8537199_3963031-bp_smradoch_4.jpg)
Jak budeme postupovat
1. krok
Eidam nastrouháme najemno na čistou pracovní plochu. Točený salám oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k nastrouhanému sýru.
![Smraďoch 1](https://img.primadoma.cz/w_2/b6/fe/column/b6fe75b900236b758ae17d04bebb8e00_3963013-1_smradoch_10.jpg)
2. krok
Ke směsi přisypeme najemno pokrájenou cibuli a rozklepneme obě vejce. Navrch přidáme romadúr a vše rukama rozmělníme a důkladně promícháme, až nám vznikne jednolitá hmota.
![Smraďoch 2](https://img.primadoma.cz/w_2/bd/d4/column/bdd4b92519cc2a6d468e29ccf091d00e_3963019-2_smradoch_16.jpg)
3. krok
Hmotu přemístíme do hlubšího pekáče a rukama zformujeme po celé jeho délce do tvaru šišky.
![Smraďoch 3](https://img.primadoma.cz/w_2/56/01/column/56017883401d97b6420ae36aca674755_3963022-3_smradoch_19.jpg)
4. krok
Posypeme kmínem a mletou paprikou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba třicet minut.
![Smraďoch 4](https://img.primadoma.cz/w_2/1d/94/column/1d94aaf3fc98f37bb9e1b13dc93926d8_3963025-4_smradoch_20.jpg)
Upečeného „smraďocha“, který v sobě svou linoucí se vůní nezapře romadur, servírujeme na stůl ihned po upečení přímo v pekáči. Každý strávník si nabírá vidličkou přímo z pekáčku, zakusuje chléb a splachuje dobrým vínem.
Publikováno: 26. 9. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška