Za pár okamžiků můžete vyčarovat úžasný ořechový koláč
Bleskový ořechový koláč je nejen vynikající, ale hlavně rychlý. Stihnete ho udělat během chvilky, takže se hodí, když se ohlásí nečekaná návštěva nebo chcete rodinu překvapit něčím sladkým. A jednoduchý je tak, že ho zvládnou i ti, kteří nejsou zrovna nejlepší cukráři na světě.

Suroviny na přípravu ořechového koláče
- 1 hrnek namletých nebo nasekaných ořechů
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 vejce
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- prášek do pečiva
- čokoláda na polevu

Jak budeme postupovat?
S přípravou ořechového koláče mnoho času neztratíte. Zvládnete ho upéct třeba i po návratu z práce a do jeho přípravy můžete zapojit také děti, které většinou rády a nadšeně v kuchyni pomáhají. Nebudete potřebovat ani kuchyňskou váhu, protože vše se odměřuje „na hrnky“.

Nejdříve pečlivě utřeme vejce s cukrem a pak přilijeme všechny tekuté ingredience. Teprve potom přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme s namletými ořechy, aby vzniklo lité těsto.

Tím je vše skutečně bleskově připraveno a my můžeme dát koláč péct. Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečeme v troubě asi půl hodiny na 180 °C.

Když máme upečeno, necháme koláč vychladnout a polijeme polevou. Vhodná je například čokoládová, ale můžeme připravit i cukrovou s citronem. Pro urychlení můžete použít polevu kupovanou.

Pokud chceme polevu ozdobit, použijeme namleté nebo sekané ořechy, popřípadě naskládáme půlky ořechů.
