Jak se dělá pravá moravská škvarková pomazánka neboli škvarkovka nám prozradí Láďa Hruška. Pojďme si tedy kousek té proslulé moravské pohostinnosti přenést na talíři domů. Škvarkovka je hned hotová a je to opravdová delikatesa!
Co na škvarkovou pomazánku potřebujeme
- 250 – 300 g mletých škvarků
 - 3 natvrdo uvařená vejce
 - 2 lžíce hořčice
 - 2 nastrouhané sterilované okurky
 - 1 cibule nebo 1 svazek jarní cibulky
 - sůl
 - pepř
 - 1 stroužek česneku
 
Jak při přípravě škvarové pomazánky postupujeme
1. krok: ke škvarkům nastrouháme okurky a vejce
Škvarky dáme do misky a nastrouháme k nim natvrdo uvařená vejce a okurky.
 2. krok: ke škvarkům přidáme cibuli a hořčici
Cibuli nebo jarní cibulku nakrájíme a přidáme ke škvarkům, spolu s hořčicí.
 3. krok: ke škvarkům prolisujeme stroužek česneku
Podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přidáme prolisovaný česnek.
 4. krok: všechny ingredience promícháme
Umleté škvarky se všemi přidanými ingrediencemi dobře promícháme.
 5. krok: škvarkovkou potřeme chleba a ozdobíme natí
Na ozdobení nakrájíme zelenou nať. Škvarkovou pomazánkou potřeme čerstvý, nejlépe domácí chleba a podáváme. Dobrou chuť!
 Publikováno: 13. 6. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška