Jablek se letos urodilo opravdu hodně, takže jestli už nevíte, co s nimi dělat, je tu Láďa Hruška a jeho vychytaný recept na štrúdl z pivního těsta! Je snadný, rychlý a výsledek bombastický!
Co na jablečný štrúdl z pivního těsta potřebujeme
- 500 g hladké mouky (3 hrnky)
 - půl kostky másla
 - půl láhve světlého piva
 - 1 vejce na potření před pečením
 - 1 panák rumu a trocha másla na potření po upečení
 - rumové perníčky
 - 2 vanilinové cukry
 - 2 skořicové cukry
 - jablka
 - rozinky
 
 Jak při pečení jablečného štrúdlu z pivního těsta postupujeme
1. krok: vypracujeme těsto
Z mouky, nastrouhaného másla a piva ručně vypracujme hladké, nelepivé těsto.
 2. krok: těsto rozválíme
Rozdělíme ho na dva stejné díly. Každý vyválíme na pomoučeném vále na tenký obdélník.
 3. krok: na plát těsta nastrouháme perník
Na vyválené těsto nastrouháme perník, potom na něj dáme vrstvu nastrouhaných jablek a nakonec posypeme vanilinovým i skořicovým cukrem a rozinkami.
 4. krok: těsto pevně zavineme
Těsto pevně zavineme. Záviny dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozkvedlaným vejcem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a upečeme dorůžova.
 5. krok: štrúdl potřeme máslem s rumem
Ihned po upečení potřeme štrúdl rozehřátým máslem s rumem.
 Publikováno: 20. 10. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška