Cuketový nákyp s bazalkou: Bezmasá pochoutka s vůní Itálie

Sezona cuket vrcholí a vy si nimi už nevíte rady? Máme pro vás jednoduchý recept na cuketový nákyp, který bude chutnat všem milovníkům lehkých italských jídel.

Co budete potřebovat na cuketový nákyp

  • 500 g nastrouhané cukety
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (může být eidam)
  • olivový olej
  • půl hrnku polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • pepř čtyř barev
  • sůl
  • lístky bazalky
  • máslo na vymazání zapékací misky

Jak budete postupovat při pečení cuketového nákypu

1. krok: rozšlehejte vejce

V misce rozšlehejte dvě celá vajíčka, přilijte olej a nastrouhejte si cuketu a tvrdý sýr na hrubém struhadle.

Cuketový nákyp s bazalkou: rozšlehejte vejce
Cuketový nákyp s bazalkou: rozšlehejte vejce (Zdroj: istockphoto.com)

2. krok: vmíchejte cuketu a sýr

Nastrouhanou cuketu a sýr vmíchejte do vajec, osolte a opepřete podle chuti a přidejte nadrobno nasekané lístky bazalky. Směs zahustěte polohrubou moukou.

Cuketový nákyp s bazalkou: vmíchejte cuketu a sýr
Cuketový nákyp s bazalkou: vmíchejte cuketu a sýr (Zdroj: istockphoto.com)

3. krok: cuketový nákyp upečte

Směs nalijte do zapékací misky vymazané máslem a pomalu pečte, asi na 200 °C.

Cuketový nákyp s bazalkou: nákyp upečte
Cuketový nákyp s bazalkou: nákyp upečte (Zdroj: istockphoto.com)

Nákyp můžete podávat například se salátem z barevných rajčátek.

Cuketový nákyp s bazalkou
Cuketový nákyp s bazalkou (Zdroj: istockphoto.com)

Autor:

Související k tématu