Grilování sladkého není jen o grilovaném ananasu. Grilovat můžete i jiné ovoce. Máme pro vás recept, přesněji hned tři recepty na jedinečné pochoutky. A nutno říct, že to není žádná nuda. A tak tento rok zapomeňte na ananas nebo jablka a zkuste něco zcela neohraného, dejte na gril třeba hrušky.
																							
													i
													(Zdroj: Depositphotos)
												
																					
										Recept na grilování hrušek s mascarpone
Co na výrobu potřebujete:
- 150 gramů mascarpone
 - 1 šálek nastrouhaného perníku
 - ½ lžičky strouhané citronové kůry
 - 2 velké středně zralé hrušky
 - karamelovou zmrzlinu
 
Postup přípravy
- V misce smíchejte mascarpone s nastrouhaným perníkem a citronovou kůrou. Po vymíchání dejte zchladit do lednice.
 - Umyjte a osušte hrušky. Oloupejte je, nařežte na poloviny a zbavte jádřinců.
 - Dejte hrušky na gril a grilujte je, dokud nezkaramelizují (asi 2-4 minuty). Pak je otočte a proces opakujte.
 - Servírujte tak, že hrušky naplníte mascarpone, které ještě posypete zbytkem perníku a nakonec k nim přidáte karamelovou zmrzlinu.
 
  i (Zdroj: Depositphotos) 
  Grilovaná hruška s brie
Na grilovanou hrušku s brie potřebujete:
- 1 brie
 - 2 skoro zralé hrušky
 - 1-2 lžičky jemně nasekaného čerstvého tymiánu
 - 1 lžíce olivového oleje
 - vlašské ořechy
 
  i (Zdroj: Depositphotos) 
  Postup výroby:
- Rozpalte gril.
 - Hrušky omyjte, oloupejte a rozpulte. Zbavte jádřinců. Z obou stran hrušku potřete olivovým olejem a vložte na gril, kde hrušku grilujte po 2 minutách z každé strany. Grilujte do té doby, dokud se zde neobjeví pruhy z grilu.
 - Brie nakrájejte na tenké plátky.
 - Ořechy nasekejte.
 - Horké hrušky naservírujte v hlubokém talíři nebo misce s plátky brie, nasekanými ořechy a tymiánem.
 
  i (Zdroj: Depositphotos) 
  Grilované hrušky a aragula salát
Co potřebujete na grilované hrušky a salát
- 4 šálky rukoly
 - ½ šálku nakrájeného čerstvého koriandru
 - ¼ šálku ředkviček nakrájených najemno
 - ¼ šálku nastrouhané salátové okurky
 - ¼ šálku ideálně ořechového oleje
 - 2 polévkové lžíce vinného octu
 - sůl
 - 1 polévkovou lžíci olivového oleje
 - 2 velké hrušky
 
  i (Zdroj: Depositphotos) 
  Postup práce
- Rozpalte gril.
 - Do velké mísy vložte rukolu, koriandr, ředkvičky, okurku, ořechový olej, ocet a sůl. Vše dobře promíchejte (ručně proházejte, aby se olej dostal všude).
 - Hrušky omyjte, rozpulte, zbavte jádřinců a potřete olivovým olejem. Dejte na gril a grilujte je 1 až 2 minuty, dokud se neobjeví rýhy z grilu. Pak hrušky převraťte a grilujte z druhé strany stejně dlouhou dobu.
 - Na talíř naservírujte grilované hrušky a do jejich středu pak dejte salát.
 
  i (Zdroj: Depositphotos) 
  Přejeme vám dobrou chuť.
Publikováno: 25. 5. 2020, Autor: Adriana Dosedělová, Profil autora: Adriana Dosedělová