Tajemství tukožroutské polévky: Čím víc jí sníte, tím víc zhubnete

Chcete se rychle zbavit několika nadbytečných kilogramů nabraných o Vánocích nebo potřebujete dopnout šaty před plesem? Pak je pro vás týdenní dieta s tukožroutskou polévkou tím pravým. Fígl tukožroutské polévky spočívá v důkladném odvodnění a pročištění organismu, rozhodně ale nevyřeší obezitu. Zkusíte náš recept?

Hustou zeleninovou polévku můžete jíst během dne v libovolném množství. Obsahuje minimum kalorií a slibuje účinek závratného shazování nadbytečných kil. Během týdenní diety se dá zhubnout okolo 3 kg. Máte-li pevnou vůli a vydržíte ji jíst celý týden, můžete po  týdnu slavit úspěch.  Čím více jí sníte, tím více zhubnete.

Tukožroutskou  polévku můžete jíst během dne v libovolném množství
Tukožroutskou polévku můžete jíst během dne v libovolném množství (Zdroj: pixabay.com)

Tajemství tukožroutské polévky 

Fígl tukožrotské polévky spočívá v důkladném odvodnění organismu, takže pokud se po jejím skončení opět vrátíte ke kaloricky vydatné stravě, dojde k jojo efektu. Sice důkladně pročistí tělo a zejména střeva od škodlivých látek, ale úbytek váhy se týká především vody a svalové hmoty, nikoliv zásob tuků. Dietu rozhodně nedržte déle než týden!!! Při samotné dietě hodně pijte a kromě polévky si můžete dopřát malé množství ovoce, nízkotučné mléko, jednou v týdnu rybu a rýži. Jakékoliv pečivo bílé i celozrnné, slazené nápoje a alkohol si týden odřekněte.

Základem tukožroutské polévky je vždycky čerstvá zelenina
Základem tukožroutské polévky je vždycky čerstvá zelenina (Zdroj: pixabay.com)

Recept na tukožroutskou polévku

Receptů na polévku existují desítky. Základem tukožroutské polévky je vždy čerstvá zelenina – bílé hlávkové zelí, cibule, rajčata, zelené papriky, řapíkatý celer, mrkev a čerstvé bylinky.

Co je na tukožroutskou polévku potřeba

  • 1 hlávka bílého zelí 
  • 2 - 3 zelené papriky 
  • 1 kg mrkve 
  • 6 menších jarních cibulek  
  • 1 řapíkatý celer 
  • 500 g rajčat
  • 3 snítky hladkolisté petrželky
  • 2 lístky libečku
  • pepř
  • řeřicha, petrželka, pažitka na ozdobení

Jak při přípravě tukožroutské polévky postupovat

Zeleninu pokrájejte na kousky, vložte do hrnce, zalijte vodou, opepřete a uvařte doměkka. Během vaření přidejte petrželku a libeček. Před podáváním ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami, podle chuti dopepřete, raději nesolte, když tak jen velmi lehce. Pokud budete mít problém po několika dnech polévku sníst, můžete ji rozmixovat a vypít. 
 

Související k tématu