Pikantní krkovička po srbsku s domácí omáčkou aneb vychytaná grilovačka

Marinovaná krkovička patří neodmyslitelně ke klasice českého grilování. Klidně u ní můžeme zůstat i nadále, ovšem zkusme si ji připravit tentokrát po srbsku podle originálního receptu, který pro nás od svých přátel odkoukal Láďa Hruška. Maso nám bude nejen moc chutnat, ale také nás potěší časovou nenáročností. Rychlost oceníme zvláště teď koncem léta, kdy už se dny krátí... A než se krkovička ugriluje, uděláme si velice jednoduchou, ale o to chutnější omáčku, u níž nemusíme přemýšlet, zda máme raději kečup nebo tatarku – prostě si dáme oboje.

Co budeme potřebovat

  • krkovičku
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžičky sušeného zeleninového koření
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky nebo chilli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • kečup
  • tatarskou omáčku
Grilovaná krkovička 5
Grilovaná krkovička 5 (Zdroj: FTV Prima)

Jak budeme postupovat

1. krok

Na marinádu nalijeme olej do větší mísy a přisypeme sypké  koření. Vše důkladně promícháme.

Grilovaná krkovička 4
Grilovaná krkovička 4 (Zdroj: FTV Prima)

2. krok

Maso ponoříme na chvíli do marinády a hned poté ho rozložíme na rozehřátý  gril.

Grilovaná krkovička 3
Grilovaná krkovička 3 (Zdroj: FTV Prima)

3. krok

Než bude maso hotové, vyrobíme si chutnou omáčku smíchám kečupu a tatarky  v poměru 1  :1. Podáváme k upečenému masu.

Grilovaná krkovička 2
Grilovaná krkovička 2 (Zdroj: FTV Prima)

Ke krkovičce můžeme přikusovat čerstvé křupavé pečivo a neměli bychom zapomenout ani na zeleninu.

Související k tématu