Sezóna hub je v plném proudu, houbaři se chlubí svými úlovky. Ve chvíli, kde se vracíte z lesa obtěžkáni košíky hub, začnete přemýšlet, co z nich vlastně vyrobíte. Zkuste uvařit Krakonošův hubník podle receptu Ládi Hrušky.
Na Krakonošův hubník budete potřebovat:
- 2 hrsti čerstvých nebo sušených hub
 - 4 rohlíky nebo housky
 - krupici
 - hrnek mléka
 - 4 stroužky česneku
 - 1 cibuli
 - sůl, pepř, kmín
 - 4 vejce
 - 2 lžíce sádla
 - petrželku či jarní cibulku na ozdobení
 
 Jak postupovat?
Rohlíky a cibuli si nakrájíte na kostičky, vložíte do misky a zalijete mlékem. Necháte důkladně nasáknout.
 Sušené houby namočíte do vody, čerstvé pokrájíte na kostičky. Přidáte do mísy. Rozklepnete 4 vejce, přidáte koření, rozetřený česnek a vše smícháte do těsta. Pro zhoustnutí přisypete krupici dle potřeby.
 
 Pekáček vymažete sádlem, vložíte těsto a dáte péct na 180 °C na cca 30 minut do zlatova. Hubník můžete posypat nasekanou petrželkou nebo třeba jarní cibulkou. Podáváte teplý nebo i za studena.
 Publikováno: 4. 10. 2019, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce